Vastuullisempia toimitiloja

Täältä löydät Varman kiinteistöjen vastuullisuuteen liittyviä asioita kootusti.

Toimitiloja, joissa puhaltavat uudet tuulet

Tiesitkö, että lähes puolet Suomen hiilijalanjäljestä syntyy rakennuksista? Siksi me investoimme toimitiloihin, jotka tukevat paitsi yritystoimintaasi myös ympäristötavoitteitasi. Jo 62 rakennustamme on saanut BREEAM-ympäristösertifikaatin, joka arvioi mm. kiinteistön energiatehokkuutta sekä jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuuksia. Sertifioinnit mahdollistavat oman toimintamme seuraamisen ja vuokralaisena voit aidosti varmistua toimitilojesi vastuullisuustasosta. Lisäksi useimpien kiinteistöjemme taktiset sijainnit kulkuyhteyksien äärellä mahdollistavat päästöpihit työmatkat niin joukkoliikenteellä kuin polkienkin. Ota askel kohti vastuullisempia toimitiloja.

Vastuullisuus toteutuu kiinteistösijoittamisessamme läpi linjan aina suurista toimistokomplekseista yksittäisiin asuinkerrostaloihin. Katso video käynnissä olevasta Varman asuintalojen energiaremonttihankkeesta.

Varman toimitiloista suurin osa on BREEAM-sertifioituja. Sertifikaatti todentaa kiinteistön ympäristö- ja vastuullisuustason, joita löytyy kiinteistöistämme tasolta Good aina Excellent-tasoon saakka.
Tavoitteenamme on, että vuoteen 2025 mennessä kaikkien kiinteistöjemme sähkö on päästötöntä. Tällä hetkellä lähes kaikissa asuntokohteissamme ja useissa toimitilakohteissamme on jo päästötön sähkö.
Tavoitteenamme on, että vuoteen 2030 mennessä kaikkien kiinteistöjemme lämpö on päästötöntä. Tälläkin hetkellä useassa toimitilakohteessamme on jo päästötön lämpö.
Varman sitoumuksiin kuuluvat mm. Net Zero Carbon Buildings -sitoumus (tavoitteena hiilineutraalit rakennukset) ja Green Deal –sitoumus (vastuullisempaa rakennusten purkamista).

Vastuullisuus kiinteistöliiketoiminnassa

Vastuullisuuden huomioiminen kaikessa sijoitustoiminnassamme tukee sekä Varman tavoitetta ensiluokkaisesta sijoitusosaamisesta että asemaa pitkäaikaisena eläkesijoittajana. Vastuullisuus tulee esiin kiinteistöliiketoiminnan jokaisella osa-alueella: vuokraus- ja ylläpitotoiminnassa, kiinteistöinvestoinneissa ja rakentamisessa. Vastuullisessa kiinteistösijoittamisessa tärkeitä teemoja ovat esimerkiksi rakennusten energiatehokkuuden parantaminen sekä kiertotalousajattelun tuominen osaksi rakentamis- ja purkamistoimintaa.

Vastuullisuus ulottuu toimitusketjuun

Teemme vuosittain paljon hankintoja mm. rakennuttamiseen, kiinteistöjen ylläpitoon ja it-palveluihin, joista valtaosa kohdistuu kotimaahan. Odotamme, että sopimussuhteessa olevat toimittajamme noudattavat Varman yritysvastuuvaatimuksia. Samalla ensimmäisen portaan toimittaja sitoutuu huolehtimaan oman toimitusketjunsa vastuullisuudesta. Syksyllä 2020 toteutimme kumppaneidemme avuksi myös kiertotalousoppaat kiinteistöjemme ylläpitoon ja rakentamiseen.

Ylläpidon kiertotalousohje (PDF)Rakentamisen kiertotalousohje (PDF)

Yritysvastuu Varmassa

Vastuullisuus on sisäänkirjoitettuna Varman perustehtävässä, eläkkeiden turvaamisessa. Vastuullisella toiminnallamme ja vahvalla vakavaraisuudella turvaammekin nykyisiä ja tulevia eläkkeitä. Yritysvastuuohjelmamme kantavana ajatuksena on “Tulevien sukupolvien asialla”. Yritysvastuun painopisteitä ovat ilmastonmuutoksen hillintä, työkyvyn ja hyvän työelämän edistäminen, toiminnan eettisyys ja avoin viestintä sekä viimeisenä mutta ei suinkaan vähäisimpänä vastuu varmalaisista.

BREEAM

BREEAM* on rakennusten ja rakennushankkeiden ympäristöluokitus, jonka avulla kiinteistöjen ympäristötehokkuutta voidaan arvioida yhtenäisillä menetelmillä. Ympäristöluokituksessa ovat tarkastelussa mm. energiatehokkuusjärjestelmät, jätteiden lajittelu- ja kierrätysmahdollisuudet sekä sijainti, eli onko kohde hyvien joukkoliikennereittien varrella ja miten pyöräilyä tuetaan esimerkiksi tilaratkaisuissa.

Varman tavoitteena on, että yhtiön merkittävimmät rakennukset sertifioidaan BREEAM-ympäristöluokituksen mukaisesti vuoteen 2025 mennessä. Tähtäimessä on vähintään Good tai Very Good -luokka. Tällä hetkellä 62:lla Varman omistamalla rakennuksella on BREEAM-sertifikaatti.

GRESB

Varma osallistui vuonna 2021 kolmatta kertaa GRESB-arviointiin ja sai pisteitä 82/100:sta, kun arvioinnin ensikertalaisena vuonna 2019 yhtiö ylsi 68 pisteeseen. Varman verrokkiryhmä – 113 sijoittajan joukko – sai arvioinnissa keskimäärin 69 pistettä. Varma sai Green Star -tunnustuksen vastuullisuustyöstään ja sijoittui 10. sijalle 113 pohjoiseurooppalaisten sijoittajan joukossa.

GRESB (Global Real Estate Sustainability Benchmark) on kiinteistö-, infra- ja sijoitusvarojen vastuullisuuden arvioinnin ja benchmarkkauksen käytettävä globaali työkalu ja viitekehys, jolla sijoittajat voivat kerätä ja vertailla vastuullisuuden suorituskykyään.

GRESB:issä arvioidaan kiinteistöjen vastuullisuutta koko suoran kiinteistösalkun tasolla. Siinä tarkastellaan mm. kiinteistöjen vastuullisuusriskejä ja -mahdollisuuksia, energian- ja vedenkulutusta, kasvihuonekaasupäästöjä, ympäristöjohtamisjärjestelmiä sekä laajasti yritysvastuun periaatteita ja johtamista koko yhtiössä.

p. 010 192 100 (klo 9-15)
toimitilat@varma.fi

Käyntiosoite
Salmisaarenranta 11
00180 Helsinki

Postiosoite
PL 1, 00098 VARMA

Asuntojen vuokraus
Newsec Kodisto
p. 010 389 6049 (ma-pe klo 8.30-16.00)
asunnot@newsec.fi

Isännöinti
isannointi@newsec.fi
p.010 389 6002 (ma-pe klo 8.00-16.00)

Ajankohtaista vastuullisuudestamme

Miten vastuullinen toimitilavalintasi on? Kiinnitä huomiota näihin asioihin

kiinteistöt, toimitilat, vastuullisuus | No Comments
Jokaisen yrityksen toimitilavalinnalla on merkitystä. Se, millaisen toimitilan organisaatiollesi valitset, kertoo omaa tarinaansa myös yrityksesi prioriteeteistä. Vastuullisuuden kolme ulottuvuutta ovat…

Mitä hyötyä vuokranantajan vastuullisuusohjelmasta on vuokralaiselle?

kiinteistöt, toimitilat, työelämä, vastuullisuus | No Comments
Vastuullisuusohjelmat, ilmastotavoitteet ja päästöttömyyslupaukset ovat arkipäivää 2020-luvun yritysmaailmassa. Yritysten aidosti vastuullisia ratkaisuja arvostetaan, mutta niiden mittaaminen ja todentaminen vaatii vaivannäköä.…

Varma voitti tonttikilpailun Pasilassa – päävuokralaiseksi Elisa

kiinteistöt, uudishanke, toimitilat, vastuullisuus | No Comments
Työeläkeyhtiö Varma suunnittelee Helsingin Pasilaan yhtä suurimmista toimitilahankkeistaan, jonka päävuokralaiseksi on tulossa Elisa. Keski-Pasilan uudelle tornialueelle suunniteltavaan toimisto- ja liiketilarakennukseen…

Stora Enson uusi pääkonttori Katajanokalla sai rakennusluvan

kiinteistöt, toimitilat, vastuullisuus, asiakastarinat | No Comments
Helsingin Katajanokalle rakennettava toimitila- ja hotellihanke, Katajanokan Laituri, etenee, kun työeläkeyhtiö Varman omistukseen tulevan puisen kiinteistön rakennuslupa tuli lainvoimaiseksi 7.12.2021.…

Työeläkeyhtiö Varma solmi vuokrasopimuksen Ålandsbankenin kanssa yli 2000 m2 toimitiloista Bulevardi 7 -kiinteistössä

kiinteistöt, toimitilat, vastuullisuus, asiakastarinat | No Comments
Työeläkeyhtiö Varma solmi marraskuussa vuokrasopimuksen Ålandsbankenin kanssa yli 2000 neliömetrin toimistotiloista Bulevardi 7 -kiinteistössä Helsingin ydinkeskustassa. Parhaillaan peruskorjattavassa, vuonna 1939…

Yrityspäättäjä: nämä 5 kysymystä auttavat sinua toimiston vetovoiman lisäämisessä

toimitilat, työelämä, vastuullisuus, työkulttuuri, yrittäjyys | No Comments
Etätyöhön tottuneet tietotyöläiset palaavat mielellään toimistolle, kunhan toimistopäivät tarjoavat heille jotain sellaista, mitä he eivät etätyössä voi saada. Oletko sinä…
Lue lisää uutisia